Lovasiskola

Lovasudvar

Lovardánk igazi kikapcsolódást és élményt kínál kicsiknek és nagyoknak. A legelőn legelésző lovak látványa önmagában gyógyító hatással hat vendégeinkre. Rendelkezünk egy 20m átmérőjű körkarámmal,ami a ló belovaglásának, kiképzésének és a kezdő lovasok oktatásának helyszíne.

A haladó lovasaink számára osztálylovaglásra egy 60 x 20 méteres  díjnégyszög áll rendelkezésre. A szeles esős idő esetén  fedeles lovarda is rendelkezésre áll  /25 x 10méter/ ez  hobbi lovaglásra és idomításra alkalmas. Fedelesünk bővítését a közeljövőben tervezzük.

Lovasoktatás

Teljesen kezdő lovasokat futószáron nyereg nélkül patracon illetve  voltízs hevederrel kezdünk oktatni. Fejlesztjük a lovas egyensúlyérzékét, izomzatát, fejlesztjük a lovas ülését. Amikor már a lovas megfelelő izomzattal és egyensúlyérzékkel rendelkezik, laza, könnyed elengedett mozgással képes követni a lovat, szinte eggyé válik a ló mozgásával, folytatjuk a munkát nyeregben, de még futószáron. A haladó lovasok már osztályban lovagolnak.

Ló bértartás

Vállaljuk lovak bértartását. Tartástechnológiák, félrideg tartás és a ló boxos tartása. Félrideg tartásnál a lovak egész évben 6 hektár legelőn szabadon élhetik mindennapjaikat természetük szerint. Fák, bokrok és beállók biztosítanak árnyékot és védelmet a lovak számára.

A boxos tartástechnológia esetében a lovak idejük nagyobb részét a boxban, vagy a karámban töltik. Naponta kétszer kapnak szénát és a munkavégzésnek megfelelő abrakot. Víz és nyalósó mindig a lovak rendelkezésére áll.

Ló belovaglása és képzése

Vállaljuk csikók belovaglását és képzését. A bértartott lovaink mozgatását, átlovaglását.

Lovastáborok szervezése

Az egész nyári szünetben várjuk a gyerekeket lovastáborunkba, ahol a kezdő lovasoktól a haladó lovasokig mindenki igényét megpróbáljuk teljesíteni.


“Bölcs embernek ló való, mert lóvá tesz az ember és emberré a ló.”


Lovasoktatás árai:

15 perc 5€
30 perc 10€
45 perc 15€
60 perc 20€